Студенти превзеха Царевец

Хлапета майсторят коледни сувенири в детска работилница

Студенти превзеха Царевец | StandartNews.com

Велико Търново. Повече от  1500 студенти се качиха Царевец за три дни около студентския празник. Дворецът на Асеневци бе атакуван в рамките на кампанията „Студентска Столица на България – Велико Търново 2012”.  Преди да се развихри купонът из търновските локали бъдещите висшисти направили по няколко обиколки около крепостната стена.

След студентското нашествие в старата столица предстои сградата на общината да бъде обсадена от хлапета. В детска коледна работилница ще бъде превърнато пространството пред кабинета на кмета Даниел Панов в неделя. В продължение на 4 часа всеки желаещ малчуган ще може собственоръчно да изработи сувенири и подаръци за своите близките и да ги изненада за Коледа. Към своите връстници в работилничката ще се включат деца от Дома за деца "Пеню и Мария Велкови”"и от Центъра за настаняване от семеен тип за деца в риск във Велико Търново. Събитието ще продължи от 11,00 до 15,00 часа и е организирано със съдействието на Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов". 

Децата ще могат да изработят от мъниста снежинки и ангелчета за елха, коледни венци, сувенири и разнообразни малки подаръчета, а най-малките ще оцветяват разнообразни магнитчета. Те ще бъдат подпомагани от Весела Йорданова, учител по изобразително изкуство и арт терапевт от Бургас, както и от четирима аниматори. С тяхна помощ от филц малчуганите ще могат да направят нестандартни играчки за елха от жива напластена вълна и брошки за шапки и дрехи. Най-добрите коледни сувенири по лична идея на децата ще участват в специален конкурс.

Всички, дошли в коледната работилница, ще могат да напишат своите пожелания за новата година на голяма картичка-хармоника. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай