Стотици деца атакуваха кметство заради приказка

Стотици деца атакуваха кметство заради приказка | StandartNews.com

Стотици деца буквално окупираха фоайето на община Благоевград в първата вечер на инициативата „Часът на приказния разказвач". Началото бе дадено с интерпретация на приказката „Снежанка и седемте джуджета", а в ролята на разказвачи влязоха актьорите Бранимир Митов и Пролет Трифонова. Партерът на кметството бе огласен от силен детски смях. Малчуганите станаха част от приказката, като влязоха в различни роли. Гостите на събитието бяха приветствани от зам.-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която е сред инициаторите на това събитие.

„Изключително ми е приятно, че за трета поредна година тук звъни детски смях. Това е една изключително добра и успешна инициатива на община Благоевград. Искам да благодаря на всички редовни, майки, баби дядовци, които водят децата си тук. Ние правим това за вас и наистина много искаме децата да усетят магията на Коледа. Пожелавам десет незабравими дни с „Часът на приказния разказвач", каза тя.

За малчуганите бяха приготвени топло мляко, чай и бисквити. Проявата завърши с детска дискотека. Сред изненадите за децата беше изкуствен сняг, който заваля в пространството. На партера е поставена и висяща червена рамка за снимки с коледни мотиви, която бе сред атракциите за малчуганите. Тази вечер „Часът на приказния разказвач" продължава с приказката за Аладин и неговата вълшебна лампа. До 18 декември в ролята на разказвачи ще влязат актьори и общественици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай