Столичен инспекторат: Градският транспорт се движи без проблеми

Столичен инспекторат: Градският транспорт се движи без проблеми | StandartNews.com

"Градският транспорт в София се движи без проблеми. От изминалата нощ всички булеварди, по които се движи градски транспорт, са обработени два пъти със смес против обледеняване". Това съобщи Веска Георгиева от Столичния инспекторат пред Нова тв.

Обработват се спирките, подлезите и тротоарите край детските градини, болниците и училищата, изтъкна тя, като призова хората да чистят пространствата пред домовете си, обясни тя.

Между 40 и 50 сантиметра е снежната покривка в столицата, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова пред телевизията. "Продължиха обработките, така че да се осигури движението на градския транспорт и тази сутрин няма проблеми по отношение на времето и пътните настилки", каза още тя и изтъкна, че продължава почистването на вътрешнокварталните улици в София. С приоритет са има улиците в районите на училища, детски градини, поликлиники.

"През целия ден ще продължи почистването на тези улици, където целта е да останат на утъпкан сняг, за да може автомобилите да се движат", обясни кметът. "Поставена е задача да се работи активно и по почистването на тротоари, спирки подлези. Надявам се и че гражданите, фирмите и магазините също ще почистят тротоарите си и шофьорите ще бъдат внимателни, защото ситуацията е сложна и трябва да се движим и да се съобразяваме със зимните условия", добави Фандъкова.

Ще има санкции за снегопочистващите фирми, заради непочистени тротоари и спирки, категорична бе тя.

"По отношение на реакцията при тежката ситуация се осигури проходимостта на града, по отношение обаче почистването на тротоари и спирки от сутринта имам своите забележки и със сигурност ще има санкции във всички квартали", каза още столичният кмет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай