Стелаж се срути и уби работник

Стелаж се срути и уби работник | StandartNews.com

Тежък метален стелаж с авточасти и гуми рухна върху работник и го уби. Трагичният инцидент стана в неделя в ранния следобед в автосервиз в промишлената зона на Разлог.

33-годишният нищо неподозиращ мъж с инициали А.С. бил затиснат смъртоносно от падналата метална конструкция. Веднага е подаден сигнал на телефон 112 за злополуката. На място са пристигнали екипи на полицията и на Спешен център. С линейка тялото е транспортирано до МБАЛ – Разлог, но, за съжаление, медиците само са констатирали смъртта на младия мъж. Той издъхнал от получената при удара тежка черепно-мозъчна травма.

„Няма данни за престъпление, случаят не е криминален. Наша оперативно-следствена група е извършила оглед на местопроизшествието. Изяснява се защо загиналият е бил там и дали става въпрос за трудова злополука. Това ще разследваме с инспекцията по труда. По случая е образувано досъдебно производство", заяви директорът на ОД МВР - Благоевград Росен Танушев. Шефът на Областната инспекция по труда Петър Попадийн научи от репортери за инцидента.

„Все още не са ми се обадили нито работодателят, нито полицията. Ако е трудова злополука, то наши инспектори ще извършат проверка на място", каза Попадийн. Автосервизът е собственост на местен бизнесмен, който го стопанисва заедно със зет си. По непотвърдена информация загиналият млад мъж е баща на три деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай