Стартира втори обект на мащабен воден проект в Ст. Загора

Стартира втори обект на мащабен воден проект в Ст. Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Официално стартира още един обект на интергрирания воден проект на областния град - отливен канал на дъждопреливник. Първата копка бе направена в понеделник в присъствието на общинското ръководство и изпълнителите от строителния консорцииум.

Общата стойност на строително-монтажните работи е за над 13,2 млн. лв, а изпълнението на обекта е необходимо условие за оптимална работа на пречиствателната станция за отпадни води на Стара Загора, подчерта старозагорският градоначалник Живко Тодоров. Реконструкцията на дъждопреливника и отливния канал към него включвала удължаването му до точка на заустване в река Берекетска, така че нивото на високите води да не надвишава височината на преливния ръб на самия зъждопреливник. Според специалистите това ще облекчи работата на пречиствателната станция и ще снижи разходите по пречистване на отпадъчната вода.

Това е вторият стартирал обект, включен в интегрирания воден проект за Стара Загора. Той се изпълнява с финасовата помощ на оперативната европрограма „Околна среда" и е за над 40,  млн. лв. Срокът на изпълнение е 30 месеца и трябва да приключи в края на идната година.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай