Стартира пролетното почистване на София

Стартира пролетното почистване на София | StandartNews.com

От 25 април започва традиционното пролетно почистване на столицата. То ще се извърши на два етапа. Първият е от днес до 9 април и е под надслов „Великденско почистване на града ни".

Стартът на кампанията започва от 11:30 часа в градинката на пл. "Журналист", район "Лозенец". В инициативата ще се включат деца от втори клас от ОУ „Г. С. Раковски", които ще поставят хранилки за птички, съобщават от пресцентъра на Столична община (СО).

Вторият етап на почистването е под името „За едно по - чисто лято" и ще бъде от 16.05. до 22.05.2015 г.

От СО приканват повече хора да се включат в кампанията, за да може столицата да се превърне в едно по-добро място за живеене.

„Великденско почистване на града ни" обхваща почистване на прилежащите територии към жилищни сгради, еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на общински зелени площи и др., премахване на изоставени, ръждясали табели от стълбове, почистване на графити, боядисване на стълбове с антиплакатна боя.

„За едно по-чисто лято" цели възстановяване на пейки /подмяна на счупени летви/ и боядисване на същите в градинки и паркове; затревяване на общински зелени площи, залесяване на територии с дървета, нискостеблени храсти, засаждане на цветя, благоустрояване на градинки, почистване на банкети и канавки, премахване на плакати и листовки и предаването им за рециклиране, почистване територията на манастира „Св.Мария Магдалина" и гората поддържана от Столичен инспекторат в кв. Кремиковци, Парка „Врана" , Природен парк „Витоша".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай