Спряха асансьора в Съдебната палата на Благоевград

Спряха асансьора в Съдебната палата на Благоевград | StandartNews.com

Благоевград. Експерти на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор забраниха ползването на асансьора за хора с увреждания в Съдебната палата на Благоевград. Експертите извършиха проверка в петък и установиха, че съоръжението не е минало на технически преглед за 2013 година и това го прави опасно за посетителите и служителите.

Вчера през целия ден инспектоите тестваха асансьорите в частни кооперации и блокове, както и в обществени сгради в целия Пирински край. До ранния следобед бяха проверени 4 асансьора в панелни блокове, от които три се оказаха неизправни и се наложи да бъдат спрени до отстраняване на нередностите. Акцията в Пиринско и в област Кюстендил започна в началото на седмицата. Проверени са ескалатори в различни населени места. От проверените 36 съоръжения 19 са били запечатани, което е повече от половината. Неизрядни подемници е имало в две болници, но нередностите бързо са отстранени.

„В четвъртък са сложили лепенка да не работи асансьорът, но само няколко часа по-късно е изпълнено предписанието на специалистите и съоръжението бу пуснато в експлоатация", каза шефката на болницата в Гоце Делчев д-р Мария Радойкова.

"Най-честите пропуски са липса на достатъчно осветление, напукани кабели, износени шайби и проблеми със задействането на блокиращите механизми", коментира Нели Карипова от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай