Спортен празник събира атлети и колоездачи в Стара Загора

Спортен празник събира атлети и колоездачи в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. „Животът е като карането на колело, за да запазиш баланс трябва да продължиш да се движиш". Тази крилата мисъл на гениалния Айнщайн ще събере всички заралии, любители на леката атлетика и колоезденето в събота. Мосовото бягане и колоездене са благоготворителни, парите от таксаата за участие ще бъдат използвани за консервация на емблематичния чинар в парк „Бедечка", най-старото дърво в региона, и изграждането на 100 велостоянки. Това обявиха във вторник инициаторите от спортните клубове по лека атлетика „Берое" и „Ракета" и обществения дарителски фонд и Българското общество за образование и култура.

Част от финансирането на спортния празник и от дарителската програма на пивоварна „Загорка", която подкрепи проектът „Велозагора – зелено пътуване", които предвижда изграждането на велоалеи и велостоянки.

Празникът на бягането и колоезденето ще завърши с голям купон в парк „Зеления клин" в събота вечерта. Документален филм за най-известните в света байкъри и конкурс за най-чаровни Велозагорка, Велозагорец и Велозагорче са акцентите в празничната вечер. Градусът на настроението ще вдигнат култовата изпълнителка Адриана Николова - Печенката и местни музикални и танцови групи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай