Спасители на плажа за пияни абитуриенти

Концесионерите вече се подготвят за летния сезон

Спасители на плажа за пияни абитуриенти | StandartNews.com

Бургас. Стартира подготовката на плажните ивици по родното Черноморие. Според новите наредби плажовете трябва да разполагат със спасители и медицински екипи още от 1 юни. Това изискване доста притесни концесионерите, които ще трябва да отделят допълнителни средства от бюджета си тази година.

Освен това те изразиха опасенията си, че повечето от спасителите са ученици и ще трябва да отсъстват от училище, ако трябва да започнат работа в началото на юни.

Николай Иванов от Асоциацията по водно спасяване обяви, че на 20 май ще бъдат пуснати първите спасители, които да бдят за пияни абитуриенти по плажовете. Сезонът обаче ще започне с пълния брой спасители, уточни Иванов.

Бургаският плаж ще се сдобие с чадъри само до няколко дни. Ще бъдат поставени и нови пясъчни диги. Общината обяви, че и тази година шезлонгите и чадърите по общинските ивици ще останат безплатни за плажуващите. До края на седмицата ще започне и почистването на пясъка от миди и третирането му със специални препарати срещу насекоми и паразити. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай