Спартански дава на премиера доказателства за бандитизъм

Спартански дава на премиера доказателства за бандитизъм | StandartNews.com

Новоизбраният кмет на Плевен Георг Спартански ще предостави на премиера при първата им среща протоколите от изборите в с. Буковлък, където бил бит по главата негов застъпник в секция. Той опроверга уверенията на Бойко Борисов, че бил осигурен полицейски контрол време на вота, въпреки че министър-председателят се показа като потенциален негов гласоподавател. Спартански го запита защо бе отстранен директорът на полицията в Плевен Венцислав Катинов в навечерието на вота.

„Нямаше държава. В тази кампания бяхме свидели на политически бандитизъм, който се вихреше с пълна сила. Не може няколко полицаи да люпят семки на центъра на селото, докато пред очите им вилнееха озверели орди на Тосун бей. И те да казват: „Не е наша работа". От моите хора блъскани, удряни, обиждани, ругани, дърпани, плювани, щипани и ръчкани с предмети. Аз и моя щаб решихме и ги изтеглихме от секциите в Буковлък, за да ги върнем живи и здрави на семействата им. От всички краища на общината получавах сигнали за заплахи - че някой ще бъде запален, изкормен, дробът му ще бъде изваден, опечен и изяден, ще му изчезнат децата и ще му бъде подпалена къщата", изреди примери Спартански.

Новият градоначалник, чиито съперник на балотажа Димитър Стойков бе публично унизен от премиера, подчерта, че не се е борил срещу ГЕРБ, а срещу хората на Борисов в Плевен, които нарече „шайка". Той обеща да не сменя 90 процента от служителите на общината освен тези от политическия кабинет, които били назначени шуробаджанашки.

Георг Спартански, издигнат от местна коалиция с подкрепа от Реформаторския блок и ВМРО, специално благодари на левицата. Той получил на втория тур подкрепа от всички политически сили без една. Въпреки това даде заявка, че може да работи съвместно и с местния лидер на АБВ Цветан Антов по въпросите на спорта. И че слага край на адвокатската си кариера по време на мандата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай