Спад на престъпността във Врачанско

Спад на престъпността във Врачанско | StandartNews.com

София. „Вследствие от разпоредената от главния секретар на МВР специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност, в района на Враца е регистриран рязък спад на престъпността с 71 %". Това заяви министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев на петъчния блицконтрол в парламента, където трябва да отговаря на въпрос какви мерки се взимат за овладяване на битовата престъпност в област Враца.

 

"За периода от 7 до 26 февруари в ОДМВР - Враца са регистрирани 93 заявителски материали, като 50 от тях за посегателства срещу собствеността. За същия период от миналата годината, броят на престъпленията е 275, от които 291 са против собствеността", каза още министърът.

 

100 % спад на престъпленията против собствеността има в село Малорад, Врачанско.

 

„През 2014 г. в ОДМВР-Враца са постъпили 4387 сигнала за престъпления по Наказателния кодекс. По отношение на посегателствата върху собствеността по Наказателния кодекс регистрираните материали са 2492. От 488 преписки работата е била прекратена след акцията на съответната прокуратура, на която са били докладвани. Не са допускани случаи на самоволно прекратяване без знание на съответния наблюдаващ прокурор", стана ясно от министърът. И изтъкна, че тези резултати показват, че политиката срещу битовата престъпност дава първите си резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай