Софийска градска прокуратура поема случая с Лара

Софийска градска прокуратура поема случая с Лара | StandartNews.com

София. Случаят с похитената Лара Банева се поема  от Софийската градска прокуратура. Той ще бъде под наблюдението на заместник главния прокурор Ася Петрова. Това предаде БНР. 

Обвинението обаче не потвърди дали е платен откуп за освобождаването на 11-годишното момиче. По думите на Петрова в интерес на детето е да не бъде съобщавана по-важна информация, защото тя може да попречи на разследването.

Лара е добре., потвърди Петрова и уточни, че в момента психолози от МВР работят с детето.

Прокурорката обясни, че има "очаквания похитителите на детето да бъдат разкрити".

По данни на прокуратурата тя вече има водеща версия, по която работи. За съжаление тя не може да бъде оповестена. Петрова обаче отхвърли, че  отвличането на детето е свързано с делото в Италия срещу баща й Евелин Банев-Брендо.

Банев е разпитан, но не е казал нищо, което да насочи разследващите към неговото дело.

По непотвърдена информация на "Хоризонт" и БНТ става дума за отвличане за откуп. Прокуратурата обаче отхвърля похищението да е свързано с "Наглите-2".

По данни на вестник "Стандарт" МВР търси следи на похитителите и чрез ДНК анализ. Дрехите, раницата и други вещи, с които е била Лара при освобождаването си, са били иззети от криминалистите. По облеклото и обувките на детето ще се търсят следи от извършителите, както и от мястото, където момичето е било държано в плен.

Полицията обаче е скептична по отношение сивия "Фолксваген Голф", с който Лара е оставена пред тотото. Оперативната информация сочи, че черният джип БМВ Х5, с който детето бе отвлечено на 5 март, е разглобен на части. Очаква се същото да се случи и с голфа. Криминалистите не са убедени, че колата ще бъде открита изоставена някъде, защото в нея също са оставени следи от нападателите на Лара и нейните пазачи. Вероятността возилото да бъде подпалено също не се изключва.

Лара беше отвлечена преди 47 дни рано сутринта, докато тръгваше на училище, от трима въоръжени мъже. Похищението стана пред погледа на личния й бодигард - 36-годишния Борислав Ценов, който бе прострелян в гърдите. Мъжът е служител на частната СОТ 161, която бе наета за охрана на къщата, и персонален шофьор на момичето до частното училище "Свети Георги" в София.

След провала на охраната лично по настояване на Брендо е била сменена охраната на къщата. От месец насам имотът и семейството се пазят от АСО "Панема". Фирмата е собственост на бившия служител на СДВР Неофит Павлов и е популярна с това, че охранява персонално широк кръг от VIP клиенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай