Снегът затвори пътя за Банско за тежки камиони

Снегът затвори пътя за Банско за тежки камиони | StandartNews.com

Банско. Отново се активира свлачището, което миналата неделя затвори половината шосе за Банско в прохода Предел. Земните маси се рухнали малко преди 17,00 часа в петък върху пътя за Банско, няма пострадали хора и повредени автомобили при срутването им. Веднага на място са изпратени работници и техника, които да почистят затрупаната лента за движение.

„В момента движението се осъществява само в другата лента за движение. Не е голямо свлачището, за по-малко от половин час ще го разчистим съвсем", увериха от Областно пътно управление – Благоевград. Проблемният участък е на същото място, където пропадна половината шосе и подпорната стена през октомври миналата година. Те бяха основно ремонтирани, но сега от ската от другата страна на пътя са се свлекли скали и земя. Преминава се само в едната лента за движение, другата се почиства от отломките и пръстта.

„По-големият проблем е, че дъждът премина в сняг. Заради обилния снеговалеж спираме движението на товарни автомобили над 12 тона през прохода Предел. Забраната ще остане, докато машините не почистят шосето от снежната покривка. Ако продължи да вали така, най-вероятно ще забраним преминаването на МПС-та без вериги през прохода", казаха от Областно пътно управление.

Навсякъде в Пиринския край вали дъжд или сняг. Пътните настилки са мокри и хлъзгави, опасността от падащи камъни и активизиране на свалчища е повишена. Шофьорите да карат бавно и внимателно, да не предприемат никакви изпреварвания, да спазват дистанция, призоваха от КАТ – Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай