Смолян се прекланя пред подвига на Владимир Серафимов

Смолян се прекланя пред подвига на Владимир Серафимов | StandartNews.com

Община Смолян празнува 103 години от Освобождението на Родопите от османско иго. В тази връзка ще има редица прояви в града.

Много граждани ще присъстват на поклонение пред Паметника-костница на връх Средногорец. Поднасянето на венци пред Родопската Шипка е предвидено за 14 часа днес, съобщиха от Община Смолян.

В 15.00 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" ще има презентация на тема „Полк. Владимир Серафимов". Цветя и венци ще бъдат поднесени пред паметника на полк. Владимир Серафимов (освободителят на Родопите) в 16.30 часа, на Новия център на града.

В 17.00 часа, на площад „България", в зала 1 на РДТ „Николай Хайтов" ще има празничен концерт на ФА „Родопа", който е под надслов „Смолян празнува Свободата". В 18.45 часа, бул. "България" – Нов център ще бъде шоу програмата на Оркестъра на Военновъздушните сили – Пловдив. Тържествена проверка-заря ще започне в 19.30 часа в центъра на града.

Повече за битките на 21–ви пехотен Средногорски полк, оглавяван от полк. Владимир Серафимов, които са се водили на връх Кавгаджик, наречен Средногорец, може да разберете от видеото на "Българска история":

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай