Сметище на животински отпадъци притеснява жителите на Момчилградско

Сметище на животински отпадъци притеснява жителите на Момчилградско  | StandartNews.com

Момчилград. Кости и вътрешности от животни заплашват с епидемия жители на Момчилградско.

Общинска управа реагира на сигнал за голямо количество животински остатъци, изхвърлени между землищата на селата Кременец и Звездел. „Незабавно са алармирани полицията в Момчилград, ОДБХ и РЗИ, като се очаква адекватно действие от страна на компетентните и контролни органи", съобщават от общинска администрация.

Случаят с изхвърлени животински отпадъци е десети в рамките на последните шест месеца. „Разпоредели сме вземането на незабавни мерки, тъй като отпадъците са твърде опасни и бързо се разнасят от бездомни кучета и животни в района. Нямаме информация за извършителите, понеже обикновено ги превозват през нощта. Виновниците трябва да осъзнават, че с действията си застрашават местното население от опасна епидемия", заяви градоначалникът Акиф Акиф. От община Момчилград уточниха, че мястото ще бъде обеззаразено.

Законът изисква животинските отпадъци, дори и от регламентирана дейност, да бъдат унищожавани в екарисаж. Паричната санкция за виновниците е минимум 5 000 лева. Най-близкото регламентирано място за изгаряне на животински трупове се намира в област Пловдив.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай