Сливен тегли облигационен заем от 25 млн.лв.

Сливен тегли облигационен заем от 25 млн.лв. | StandartNews.com

Община Сливен ще имитира облигации за 25 милиона лева, които ще изплаща през следващите 15 години. Предложението на кмета Стефан Радев е гласувано с голямо мнозинство в местния парламент. "За" заема се обявиха 30 от местните депутати, а други 9 се въздържаха. На практика въздържалите са само от БСП.

Очаква се 11 милиона лева от кредита да отидат за разплащане със сливенски фирми, които имат да получават средства от общината. "Чрез емисията не се поема нов дълг, а ще разплатим стари задължения. Една част от заема, която е около 3 милиона лева, е предвидена за капиталови обекти, включително и довършване на зала "Сливен", заяви от трибуната на общинския съвет кметът Стефан Радев.

Според него задачата с тегленето на облигационния заем е много амбициозна и смела. Не ми е известно да има община, която да е получавала финансиране при такива условия. Искам да постигнем най-добрите параметри, които е постигала община в България и въпреки състоянието ,в което се намираме, да спре негативното говорене за нас. Това означава доверие от страна на инвеститорите, а доверието е капитал", каза градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай