След лястовица, скалист бряг украси кръгово кръстовище

След лястовица, скалист бряг украси кръгово кръстовище | StandartNews.com

От десетина дни жителите на морската ни столица - Варна, имат нова придобивка - пластиката „Скалистият бряг" украси кръговото кръстовище на ул. „Девня" и бул. „Христо Ботев", съобщават от пресцентъра на община Варна.

Още в средата на лятото миналата година пластика "Бялата лястовица", кацна в центъра на кръгово кръстовище по ул. "Отец Паисий" в Добрич. Сега и във Варна в средата на пътното съоръжение е поставена пластиката, която е дело на Живко Дончев.

Композицията, представяща рибни пасажи и гларуси, е изработена от метални листи с покритие срещу ръжда, с височина 6 метра. От морската община информират, че още три кръстовища - по ул. „Девня" – с бул. „Република", с ул. „Георги Пеячевич" и с ул. „Атанас Москов", ще бъдат променени - с композиция от цветни камъчета. Нова визия ще има и островът за кръгово движение между бул. „Атанас Москов" и път ІІ-2, където ще бъде реализиран проектът „Ветрила" на арх. Жулиан Начев. Той предвижда изграждането на ефирна арт инсталация, която е копие в реален мащаб на легендарния ветроход „Калиакра".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай