Скочи разкриваемостта в Плевен

Скочи разкриваемостта в Плевен | StandartNews.com

Плевен. Забележителна разкриваемост на битови престъпления, считани досега за дребни, регистрира плевенската полиция.

 

При специализирана операция в Гулянци са хванати двама 15-годишни, които извършили 3 кражби на 11 февруари. При претърсвания в домовете им са открити вещи, обект на посегателства – 3 туби с по 5 литра олио, и чужди инструменти. В село Писарово е засечен 33-годишен местен бракониер, секъл дъбови дървета.

 

В село Ясен в посока към София е спряно от движение незаконно такси. "Опел Вектра" на 42-годишен от Кнежа бил натъпкан с пътници, без водачът да има право да практикува обществен превоз. Взет му е регистрационният номер и му е наложена забрана да шофира колата половин година.

 

Двама местни жители от с. Комарево проникнали в неработеща фурна и започнали да разпродават оборудване - 10 плота за маси от неръждаема стомана и механичната част на машина за месене на тесто. Разкрити са и са направили самопризнания. Откраднатото предали в пункт за изкупуване на метали в град Гулянци.

 

В с. Садовецк е потушен скандал и сбиване между мъже на 29 и 23 години. След употреба на алкохол, отправени обиди и закани влезли в ръкопашен бой в центъра на селото Садовец. Изпратените на място полицаи ги разтървали без сериозни наранявания. Задържани са за 24 часа.

 

Апаш откраднал два автомобила в Плевен, сочи информация на МВР. Той се оказал 20-годишен от Кнежа. Специализирал се в разбиване на ключалки на коли марка „Опел". Части от леките коли били намерени в дома му в Кнежа. Единият автомобил е върнат на собственика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай