Скъса се дига на Марица край Димитровград

Скъса се дига на Марица край Димитровград | StandartNews.com

Димитровград. Скъсана е дигата на река Марица край димитровградското село Райново. Огромни площи земеделска земя са под вода, има и евакуирани хора, а пътят към Райново е отцепен, защото е пропаднал, предаде БНР.

Водният поток е отнесъл няколко фургона на строителна фирма. Специалистите на електроразпределителното дружество ЕВН са изразили опасения, че преливащата вода ще събори електрическите стълбове и затова са взети мерки електрозахранването незабавно да бъде спряно.

 „Водата скъса дигата, но преди тази дига има една река Мартинка, която излезе от коритото си и заля огромни площи с вода. Вследствие на това заливане на водата, тази вода скъса дигата на река Марица и в момента се влива в река Марица. Няма опасност от наводнения, за бедстващи и за жителите на съседните села. Вследствие на скъсаната дига на река Мартинка бяха залети огромни площи – землища с над 2000 дка", посочи кметът на Димитровград Иво Димов пред "Фокус".

„Евакуирахме около 10 къщи, които бяха в непосредствена близост до река Марица, но в момента всичко е нормално и хората се върнаха по домовете си. Няма опасност непосредствено от вдигане на нивото на река Марица и къщите да се залеят", обясни той. Хората са били евакуирани преди да се скъса дигата – тази сутрин към 11.00 часа-11.30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай