Сизиф зове да се гласува

Сизиф зове да се гласува | StandartNews.com

Враца. Врачански скулптор се престори на Сизиф и взе да бута голям камък пред смаяните погледи на минувачите точно по времето, когато народът бистри политиката със сутрешното си кафе.

Красимир Кръстев подгъна крачолите на белите си панталони и тръгна бос да търкаля парчето скала. Така измина цялата пешеходна зона, постлана с мраморни плочи, докато се добра до паметника на Христо Ботев на централния площад. Под сламената капела брадата му се намокри от рукналата пот, но последователят на царя – строител на Коринт не си даде почивка.

"По-лесно е да избутаме теглото си като гласуваме". Така новият Сизиф обясни усилията, които полага и табелката „Гласувай" на гърба си. Но не агитира за определена партия. Затова пък опроверга митът, че истинският Сизиф е синоним на безсмислен труд, защото бил наказан да търкаля огромен камък по стръмен склон, откъдето камъкът отново падал.

"Аз вярвам в орфическия Сизиф, за когото бутането на камъка е възможност да остане по-дълго при земната жена, която обича", разкри скулпторът. „Усилията, които човек полага си заслужават, затова има смисъл българите да се дотъркалят до урните в неделя", зове врачанският Сизиф.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай