Синът на син ексдепутат беше арестуван за вандализъм

Синът на син ексдепутат беше арестуван за вандализъм | StandartNews.com

Благоевград. Синът на бившия депутат от СДС в 40-то народно събрание Ясен Попвасилев - Велизар, преспа в ареста и плати глоба на община Благоевград за нанесени щети вследствие на вандалски прояви. Инцидентът е станал в около 5:10 часа сутринта, в района на градската градина, съобщи struma.bg.

Велизар с приятелите си Владимир Пенев и Ивайло Динов, всички от Благоевград, след почерпка се развихрили и изпочупили 6 лампи и една пейка, а други пет преобърнали. Тримата са задържани от служители на 1-во районно полицейско управление в града.

Стойността на унищожената общинска собственост е определена след оглед на мястото, като за всеки от триото нарушители на реда е издаден акт за административно нарушение на стойност 230 лв. Срещу тримата е образувана административно-наказателна преписка, съставени са им и протоколи с предписание да платят нанесените щети. Веднага след инцидента в касата на общината е постъпила сумата от 690 лeвa.

Ясен Попвасилев е бивш депутат от 40-то народно събрание /2001-2005 г./ в парламентарната група на СДС. В момента той е собственик на счетоводна къща „Вси-Ко" в Благоевград. Синът му Велизар е футболист, започнал като юноша в „Пирин 2001", преминава през „Вихрен", а сега играе в „Септември" /Симитли/.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай