Син на отец е най-малкият ни участник на спешъл Олимпикс

Син на отец е най-малкият ни участник на спешъл Олимпикс | StandartNews.com

Синът на отец Никола Николов от Хасково 11-годишния Никола ще е най-малкият представител на България на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Лос Анджелис.

Момчето, треньорката му и баща му бяха приети в четвъртък от областният управител Добри Беливанов, който беше домакин на официалното изпращане на младия лекоатлет.


Според треньорката на Никола – майстора на спорта Димитрия Халилянова, той е готов да печели в ЛА, където ще се представи в три лекоатлетически дисциплини – бягане 100 метра, дълъг скок и щафета.

Никола тръгва от Хасково и с раница, подарък от областният управител и с пожеланието от него "да му стигне за всички медали". На свой ред младият спортист обеща в Щатите да се чуе българския химн.

Представителката на Спешъл Олимпикс благодари на всички, помогнали за заминаването на Никола за игрите в Щатите, както и на губернатора за съдействието, като изтъкна, че благотворителната кампания е била най-успешната за последните 15 години.

"Медалите не са най-важни, а да се спази олимпийският принцип за участието. И още по-важно от това е Никола да израсне като истински българин ", каза бащата му-отец Никола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай