Симитли спечели финансиране за МИГ

Симитли спечели финансиране за МИГ | StandartNews.com

Община Симитли е с одобрено финансиране от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г. за създаване на Местна инициативна група. Нейният териториален обхват са административните граници на общините Симитли, Кресна и Струмяни. Общият размер на одобрената финансова помощ е 48 895.75 лева, които ще бъдат разделени между трите общини, които ще участват в Местна инициативна група.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов е упълномощен да представлява групата по изпълнение на проекта. Техническата помощ, която ще получат общините, на практика ще обезпечи създаването на новия субект - Местна инициативна група. В новото обединение представителството ще бъде на трите администрации, от неправителствения сектор участват читалището в град Симитли, Туристическо дружество „Синаница 2000" от Кресна и Сдружение „За промяна" от община Струмяни, представители на бизнеса ще бъдат ЕТ „Елка Гиздова- Сорели" от Симитли, „Дар" ООД от Кресна и „Евромар" от Струмяни.

Основната цел на новото обединение е стимулиране на местното развитие в селските райони. Приоритетите му за програмен период 2014-2020 г. са насърчаване на социалното приобщаване, намаляване на бедността и икономическо развитие, интегриран подход към околната среда, използване на потенциала на културното и историческото наследство, насърчаване на иновациите. В 10-дневен срок се очаква да бъде подписан договорът и проектът да започне своето изпълнение до шест месеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай