Симитли с грамота от „Господари на ефира” за отказани заплати

Симитли с грамота от „Господари на ефира” за отказани заплати | StandartNews.com

Благоевград. Симитли получи грамота „Образцова община" от „Господари на ефира". Отличието бе връчено, защото общинските съветници се отказаха от възнагражденията си в полза на обществото. "Тази грамота се дава за себеотрицателния патриотичен пример на общинските съветници. Отказвайки се от възнагражденията си в полза на общината, те доказаха, че има хора, които пренебрегват личния си интерес в полза на общото благо. Грамотата има силата на статуетката «бяла лястовица", уточняват от телевизионното предаване.

Безкомпромисният и безпощаден екип на „Господари"-те провери реални ли са местните парламентаристи. „Видяхме, че съветниците са реални, добре са психически, ходят редовно на прегледи", шеговито обобщи наблюденията си в пленарната зала в Симитли пратеникът на предаването.

Общинските съветници в Симитли подадоха декларации преди месец, че ще работят без възнаграждение. И се отказаха от даденото им от Закона право да получават заплати за работата си като народни избраници. Инициативата бе на парламентаристите от групата на коалиция „Бъдеще за община Симитли". С декларациите си за доброволен отказ, реално на година ще се пестят около 90 000 лева, които ще се инвестират в малки инфраструктурни проекти в общината.

От увеличение на заплатите се отказаха кметът на общината Апостол Апостолов и управленският му екип. „От тук насетне да му мислят партиите в парламента, които гласуваха промените в този закон. И на практика създадоха професия „общински съветник"", Занапред бизнесмени ще си вкарат, ще си „напазаруват" свои общински съветници и реално те ще диктуват какво да се случва в съответната община", коментира градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай