Сидеров с нова акция срещу СКАТ в Бургас

Бургаската прокуратура вече се зае с Атака, заради спречкванията с телевизионен екип

Сидеров с нова акция срещу СКАТ в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Волен Сидеров подаде поредица сигнали срещу собственика на телевизия СКАТ Валери Симеонов. Сигналите са подадени до областния управител на Бургас, кмета на града и началника на полицията.

При областния управител Павел Маринов са внесени сигнали за две нарушения. Първият е за незаконна експлоатация на две оптични трасета - от Несебър до Св. Влас и Бургас - Созопол - Приморско, според националистите се ползвали от собственика на СКАТ незаконно.

Вторият сигнал е за незаконно поставяне на сателитни антени върху блока, в който се намира офисът на телевизията в Бургас. Незаконността на антените е потвърдена от РДНСК - Бургас, но въпреки това, съоръженията не са премахнати, твърдят от "Атака".

Лидерът на "Атака" се е срещнал и с кмета на Бургас Димитър Николов, от когото е поискал да се разгледат всички обществени поръчки за този и миналия мандат на Общинския съвет, в това число и сделка на Симеонов за закупуване на парцел.

Освен това, Сидеров заявил, че ще сезира бургаската прокуратура за разпространението на телевизионни канали с порнографско съдържание, разпространявани от СКАТ.

Срещата с шефа на полицията Милен Димитров е заради започналото разследване по случая, когато Сидеров и депутати от неговата партия влязоха в конфликт с телевизионен екип СКАТ на бензиностанция в петък следобед.

Ден по-късно хората на Сидеров проведоха своеобразен митинг пред централата на телевизията в морския град. Валери Симеонов е и съпредседател на Националния фронт за спасение на България (НФСБ), също националистическа партия и конкурент на Атака.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай