Сидеров пак на митинг пред СКАТ

Сидеров пак на митинг пред СКАТ | StandartNews.com

Бургас. Истински цирк се разигра втора поредна вечер в Бургас пред офиса на ТВ СКАТ. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров, заедно с депутати викаха под прозорците на медията с мегафон.

Импровизираният митинг има предистория от петък. На бензиностанция на изхода за София край морето Сидеров, няколко от депутатите му и хора от партийния екип нападнаха журналисти и оператори на телевизията на Валери Симеонов. От "Атака" пуснаха оплакване до МВР, че хората им са били малтретирани от екипа на ТВ СКАТ. Снощи Сидеров и екипът му пък скандираха повече от час "Мафия", "СКАТ убива Бургас" и "Валери олигарх".

Въпреки призивите на Волен Сидеров към Валери Симеонов лидерът на НФСБ не се появи на стълбите пред офиса на телевизията, както направи в петък. Симпатизанти и работещи в ТВ СКАТ скандираха срещу агитката на "Атака" "Извини се, бе!". Полицаи и охранители следяха всяка стъпка на двете групи симпатизанти и няколко пъти за малко да се стигне до физически сблъсък. За около час цялата улица пред блок 47-и в бургаския комплекс "Зорница", където са офисите на медията, бе блокирана. От СКАТ също са подали жалба в МВР.

Майки гонят "Атака" от Операта

Гражданското сдружение "Майки срещу насилието в Студентски град" настоя в срок от 72 часа културният министър Петър Стоянович да изгони политическа партия "Атака" от сградата на Софийската опера и балет или в противен случай ще настояват за оставката му. Това стана ясно от писмо, което сдружението на майките изпрати до медиите, което публикува списание "Икономика" на сайта си. "Никъде по света я няма абсурдната практика националистически ксенофобски партии, лидерите на които оглавяват шпицкоманди и плашат с граждански арести, да делят общ покрив с големи оперни сцени", се казва в съобщението на майките. Те мотивират искането си с примери за непристойно поведение от страна на щатните функционери на "Атака".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай