Щъркел изненада кмет в снега

Трета бяла птица се връща, подозират знамение за края на света

Щъркел изненада кмет в снега | StandartNews.com

Велико Търново. Щъркел вместо Дядо Коледа пристигна в еленското село Яковци. Бялата птица е забелязана преди два дни от кметския наместник на селото Стефан Димитров. Необичайният гост изненадал общинския служител, който тъкмо отивал към кабинета си. За негово учудване щъркелът дори с усърдие изхвърлял снега от гнездото и разчиствал място за да се настани. Гнездото се намира в центъра на селото и от 5-6 години всяка пролет в него долита двойка щъркели.

Защо сега се е появил само единият може само да се гадае, казват местните хора . В селото са  притеснени дали птицата ще издържи на зимните градуси, които в Еленския балкан са безмилостни, и затова ще искат помощ от общината да го преместят. Ако до ден-два щъркелът не отлети, ще направят опит да го смъкнат от гнездото и да го приютят на топло.

Преди три дни двойка щъркели изненада жителите на разградското село Чудомир. Прелетните птици се върнали у дома си на магическата дата 12.12.2012, когато всички очакваха чудеса, съобщават местните хора. Те са убедени, че крилатата двойка е знамение, свързано с магическата дата 21.12., в който календарът на маите слага край на света.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай