Школски директори искат по-ниска такса смет

Школски директори искат по-ниска такса смет | StandartNews.com

Училищата и детските градини в община Благоевград да плащат по-ниска такса смет. Това предложение до кметското ръководство направи директорът на VI СОУ „Иван Вазов" Димитър Арабаджиев.Със спестените средства ще може да се покриват разходи за възникнали неотложни ремонти, смята училищният шеф. Заместник-кметът по финансите Иво Николов уточни, че учебните заведения и забавачките и в момента ползват облекчения при плащането на местните налози. За освобождаването от такса смет е необходимо решение на местния парламент за промяна на Наредбата за определяне на таксите и цените на услугите на територията на община Благоевград.

В общинския бюджет тази година средствата за образование са увеличени с 1 523 000 лева спрямо предходната. Ръстът от 9% на парите ще гарантират безпроблемно осигуряване на заплати и осигурителни вноски на всички заети в сферата на образованието, както и за текуща издръжка на 15 учебни заведения и 4 обслужващи звена.
С близо 9% е ръстът и при заложените средства за здравеопазване. Най-голямо е увеличението на заложените средства за социални дейности, за обезпечаването на които са осигурени 504 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай