Шизофреник се барикадира в Кърдажли

Преди година Фотев опита да отвлече 4-годишно дете

Шизофреник се барикадира в Кърдажли | StandartNews.com

Кърджали. Съседи и близки на кърджaлиеца Фотьо Фотев, който е психично болен, са притеснени, че мъжът не е излизал от жилището си повече от месец. През юни 2013-а той направи опит да отвлече 4-годишно момиченце пред очите на татко му. Според бащата на детето - Илия Илиев, целта му била да блудства с невръстното дете. На 23 юли 2013 г. Районният съд в Кърджали присъди психичноболният да бъде подложен на 3-месечно задължително лечение в Държавната психиатрична болница в града, след края на което Фотев не е бил преглеждан. Сайтът 24rodopi.com съобщава, че според Агенцията за закрила на детето мъжът не се явява на контролните прегледи и не взима лекарствата си. "При нас такъв документ не е получаван. От публикацията се самосезирахме и направихме проверка", коментира за "Стандарт" директорът на "Социално подпомагане" в Кърджали Красимир Ралев. Той обясни още, че на 27 март домът на Фотьо в кв. "Веселчане" е посетен от негови служители. Там Фотев живее с майка си, която също е с психични проблеми. Двамата обаче не са открити. Сестрата на майка му пък заявила, че няколко пъти ги е търсила безрезултатно. Вуйчото пък ги видял през седмицата да копаят в градинката край града.

При желание от страна на Фотьо и майка му те могат да бъдат настанени в Центъра за рехабилитация и интеграция за хора с психични увреждания и този за лица с увреждания на територия на града", категоричен е Ралев.

"Фотьо преди 4 дни беше в магазина. Идва рано сутрин да купува хляб. Държи се спокойно, не съм го виждала да буйства", категорична беше продавачката в магазина. Съседите от блока също потвърдиха, че рядко виждат мъжа. "Явно излиза рядко, не е агресивен. Това, което се случи миналото лято с детето, ни притеснява, затова внимаваме с нашите внуци", каза възрастна жена, която познава семейството повече от 30 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай