Шейх се появи на селски карнавал

Шейх се появи на селски карнавал | StandartNews.com

Чудовища, супергерои, мъже облечени в женски тоалети и жени в мъжки, обикаляха днес улиците на белослатинското село Бърдарски геран. Един от най-атрактивните образи, който кръстосваше селския мегдан бе на арабски шейх. В китното населено място, в което живеят банатски българи, бе отбелязан за шести път фестивалът „Фършанги". Карнавалът събра традиция, веселие, музика и песни в деня на позволения хаос, преди началото на постите. Характерното за фестивала е, че всеки се преобразява в любим или измислен персонаж.


Събитието за поредна година бе организирано по инициатива на читалище „Съединение-1923". Всяка година в Бърдарски геран веселяците се събират за да изживеят вълшебството на празника. Освен многобройните участници от селото, идват и гости от други населени места, за да се позабавляват от сърце.

Костюмите на участниците не са лъскави и изящни. Колкото по-дрипав, толкова по-колоритен. От рано сутрин из селото обикаляха лекари, военни, травестити и чудовища.
Съвместно с фестивала бе организиран и занаятчийски базар, на който се предлагаха традиционни деликатеси от банатската кухня и сувенири. Празникът завърши с хумуристичен концерт в салона на местното читалище.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай