Шеф на "паяк" сгази шестгодишно момче (ОБЗОР)

Шеф на "паяк" сгази шестгодишно момче (ОБЗОР) | StandartNews.com

Малкият Петър изскочил с колело, бизнесменът не можал да спре, влачил го 70 метра

Шестгодишно момче беше прегазено от шефа на "паяците" в Пазарджик. Малкият Петър е починал на място, погребението му беше вчера в 15 часа. Срещу 44-годишния Цветан Пъков е повдигнато обвинение в убийство по непредпазливост.

Инцидентът станал късно в сряда до хлебозавода в Панагюрище, където детето карало колело. Момчето излязло неочаквано на пътя, а Пъков не успял да спре, защото карал прекалено бързо. Джипът му влачил тялото на Петър 70 метра, докато спре, а спирачен път няма отбелязан по асфалта.
Детето е починало на място. Екипи на полицията и Спешна помощ са пристигнали веднага, но само са констатирали смъртта му.

След инцидента бащата на Петър се нахвърлил с юмруци върху бизнесмена и го повалил в безсъзнание. Полицаите пък тествали Пъков за алкохол с дрегер, но пробата се оказала отрицателна. След това те го задържали за 24 часа в ареста. На шефа на паяците е взета и кръвна проба за лабораторен анализ. В момента срещу него е повдигнато обвинение за непредумишлено убийство по непредпазливост.

Пъков е собственик на фирмата, която стопанисва "паяка" в Пазарджик. Освен това в Панагюрище има фирма, която се занимава с изкопни дейности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай