Семейство се натрови с мухоморка

Семейство се натрови с мухоморка | StandartNews.com

Благоевград. Семейство от Благоевград яде отровни гъби за вечеря. 75-годишният Иван Д. и съпругата му Виолета си направили гощавка с диворастящи гъби, които набрали от гората.

Двамата решили, че това са печурки, без за миг да се усъмнят, че са техни отровни двойници – бяла или зелена мухоморка. Няколко часа по-късно пенсионерите се почувствали зле и потърсили лекарска помощ. Те са приети в болницата в областния център в тежко състояние и по-късно са транспортирани за столичната клиника „Пирогов". Това е първият случай на натровени с гъби в Пиринския край тази година. Преди две години 59-годишен благоевградчанин почина след вечеря със зелена мухоморка.

Двамата съпрузи Сафе и Ахмед Чаушеви от сатовчанското село Кочан пък се спасиха на косъм от смъртта след отравяне с гъби. Датата 6 юли миналата година едва не се оказа фатална и за тях, и за бебето. Рано сутринта 20-годишната жена приготвила за закуска спагети с гъби, които мъжът й набрал предния ден в гората над селището. Решили, че това са манатарки и спокойно седнали да хапнат от тях. Но се оказало, че си сервирали отровния двойник на манатарката – дяволска гъба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай