Село иска помощ срещу тирове

Село иска помощ срещу тирове | StandartNews.com

Петричкото село Кулата скочи срещу преминаването на тежкотоварни камиони по новата улична настилка, тъй като я съсипват. Местните хора искат да се забрани движението на тирове над 12 тона през селището.

„Този проблем касае не само нашето селище, но и съседните Марино поле и Чучулигово. Искаме да се постави забранителен пътен знак за преминаването на камиони над 12 тона. В момента шосето е асфалтирано, а многото тирове ще го разрушат. После я го ремонтират пак, я не. Внесли сме докладна с нашето искане в община Петрич. Искаме съдействие от кметството и от Агенция „Пътна инфраструктура", която може да реши проблема, тъй като пътят е от републиканската пътна мрежа", твърдя жители на Кулата. Те настояват и за вземане на мерки за ограничаване на скоростта, тъй като новото шосе се ползва от някои водачи за състезателно трасе.

„Нашите деца играят по площада и пътят минава точно тук. Възрастни хора едва пресичат пътното платно. Има си магистрала „Струма", по която да минават шофьорите", казват хората. Джигити зад волана карат като на летище, понякога вдигат и над 100 км в час. Преди време гъркиня прегази с колата си пенсионер с колело на пешеходната пътека, който почина. При друг инцидент камион пропадна в мазе. „Готови сме на бунт, ако не се вземат мерки за спирането на тежките камиони през селото ни", предупреждават местни жители.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай