Селищен събор събра пчеларовци от цялата страната

Селищен събор събра пчеларовци от цялата страната | StandartNews.com

Кърджали. Селищен събор събра много пчеларовци, разпръснати из страната. За четвърта поредна година празникът под надслов „Добре дошли в родното село" се организира с подкрепата на община Черноочене и Сдружение „Възраждане на Пчеларово".

Кметът на община Черноочене Айдън Осман приветства присъстващите за това, че пазят жива връзката между пчеларовските родове и тачат традициите. Председателят на сдружение „Възраждане на Пчеларово" и кметският наместник Маргарита Стойкова също поздравиха участниците и благодариха на общината и фирмите, съдействали за организиране на родовата среща.

Богата концертна програма изнесоха групата за автентичен фолклор към местното читалище „Иван Буюклиев 1926", прочула се като Златните пчеларовски баби, носителки на много отличия от национални събори и надпявания, и танцьорите от читалище „Родопски фар" Кърджали. Веселието продължи през целия ден. Трикатно хоро се изви на площада. На него заедно се хванаха млади и стари пчеларовци и техни приятели от съседните села.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай