Седмица на чистотата стартира в Момчилград през април

Млади доброволци от селата Равен и Нановица ще се включат в почистване на тракийското светилище край село Татул

Седмица на чистотата стартира в Момчилград през април | StandartNews.com

Момчилград. Седмица на чистотата обявява община Момчилград в седмицата от 22 до 26 април. Традиционното пролетно почистване ще обхване дворове, градинки, междублокови пространства, паркове, детски и спортни площадки.

В Гимназията по туризъм и хранително-вкусова промишленост „Св. Св. Кирил и Методий" в родопския град ще бъде изнесен открит урок на екологична тематика, а млади доброволци от селата Равен и Нановица ще се включат в почистване на тракийското светилище край село Татул.
Инициативата ще стартира броени дни преди организираната от bTV национална кампания „Да изчистим България!".

Участниците в Седмица на чистотата ще получат безплатни чували от общината, а събраните отпадъци ще бъдат извозени до регионалното депо в Кърджали.

До месец в Момчилград трябва да започне и разделното събиране на отпадъци. След проведената разяснителна кампания за разделяне на отпадъците на сухи и мокри, от общината съобщиха, че ще бъдат осигурени и специализирани съдове за съхранение на сухия отпадък. Разделното събиране ще обхване входове и блокове в общинския център, регистрирани по Закона за етажна собственост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай