Съветник срещу бариера на улица край Кресна

Съветник срещу бариера на улица край Кресна | StandartNews.com

С моя заповед е ограничен достъпът, има опасност от пожари, увери кметът

Общинският съветник от ГЕРБ в Кресна – Милчо Караджов, алармира за поставена бариера, заключена със синджир и катинар, на общинска улица край града. Миналата седмица дори се наложило да бъде „арестуван" с колата си от препятствието в продължение на час и половина, докато се прибирал от хотела си към града.

„Имах важна среща с гръцки партньори, която пропадна заради това безумие. Пазачът не отключи бариерата по заповед на шефа му Георги Куртишев, който има цех за преработка на дървен материал в района. Заградил е общинска улица, като че му е бащиния. Разхвърлял е навсякъде трици и дървени отпадъци. Поставих този проблем на сесия в общината, но нищо не се предприема", оплака се общинският съветник. Караджов уточни, че въпросната улица „Чинарите" е по пътя за село Брезница. За да се прибере, той се принудил да звъни на телефон 112. Пристигнали и от общинска охрана, и от полицията. Но бариерата не била премахната. „Не крия, че имахме спор по изборите с Куртишев. Но никой частник няма право да загражда общинска улица. Чакам общината да вземе необходимите мерки", каза още Милчо Караджов.

Кметът на община Кресна Николай Георгиев призна, че има такъв казус, но няма нищо нередно. „Моя е заповедта за ограничения достъп в района. Тя е след молба от шефовете на трите фирми – две са български – дърводобивна и строителна. Третата е на гръцки бизнесмен, произвеждат люлки и пейки. Районът е пожароопасен, затова не може всеки да минава там. Заповедта е превенция и срещу крадци", обясни градоначалникът на Кресна. Той уточни, че до хотела на Милчо Караджов води друг път, а не този към трите предприятия. „Имат междуличностен конфликт двамата – Караджов и Куртишев. Не бива да търсят под вола теле, за да го решават нито единия, нито другия, допълни Георгиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай