Само един кандидат за кмет на с. Полена

Само един кандидат за кмет на с. Полена | StandartNews.com

Благоевград. Само един кандидат за кметския пост в симитлийското село Полена ще има на частичните избори на 12 октомври.

Все още не се знае неговото име, но е ясно, че ще е кандидатура на ГЕРБ и ще спечели вота. Необходимо е да се пусне само една действителна бюлетина за него, за да стане и на практика кмет на населеното място.

Единствено партията на Бойко Борисов регистрира свой кандидат-кмет на предстоящия извънреден вот в Полена.

В четвъртък изтече срокът за регистрация в Общинска избирателна комисия - Симитли на партиите, които ще участват във вота. Само ГЕРБ депозира документи. БСП се отказа от кметската надпревара в симитлийското село, въпреки, че столетната партия беше направила регистрация в ЦИК.

До края на следващата седмица е срокът, в който избраният от ГЕРБ за кметския пост трябва да подаде заявление за участие в изборите. Предизборната кампания ще стартира на 22 септември. Право на глас за извънредния вот имат 659 избиратели. Предишният управник Венцислав Валеов напусна поста през май тази година, за да отиде да работи в мината и да си осигури по-висока пенсия.

На редовните кметски избори през 2011 г. Иван Стойчев бе единствен кандидат за кмет на благоевградското село Бело поле, което управлява и в момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай