Само един кандидат за кмет на Брезница

Само един кандидат за кмет на Брезница | StandartNews.com

Благоевград. Нормално протича изборният ден в най-голямото гоцеделчевско село Брезница, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Гоце Делчев. 3184 са избирателите в селището, които ще гласуват в четири секции. Осигурена е и една допълнителна подвижна секция. Всички те са отворили точно в 07.00 часа. Само един е кандидатът за кмет в Брезница – Иса Сакали от ДПС.

Затова няма основания да се очакват каквито и да е драми и проблеми по време на вота. Защото още преди месец стана ясно кой ще командва селището. Досегашен служител на „Български пощи" ще е новият кмет на местните хора. 41-годишният Иса Сакали от ДПС е единственият кандидат, който участва на изборите. Заявки за участие във вота имаше от БСП и ГЕРБ, но двете партии така и не се решиха да се борят срещу ДПС заради предизвестения резултат в полза на нейния кандидат. Достатъчно е кандидатът да събере поне един глас в своя подкрепа, за да бъде избран. Това означава, че само Сакали да пусне валидна бюлетина за себе си, то той ще бъде легитимният кмет.

До изборите се стигна, след като досегашният управник Иса Хаджиали подаде оставка, за да работи като преподавател по биология в Софийския университет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай