Съединението на България – урок и за големите

Съединението на България – урок и за големите | StandartNews.com

И старазагорци отбелязаха тържествено131-та годишнина от Съединението на България с общоградски ритуал в парк „Александър Стамболийски". В него участваха почетна рота, знаменна група и военният духов оркестър.

„С акта на Съединението изстрадалият български народ отхвърля една несправедливост, наложена ни от Великите сили. С него България дава урок на държавите, които определят хода на историческото развитие, че трябва да се съобразяват и с малките народи, които искат своята свобода, независимост и обединение", подчерта в словото полк. Манол Манолов началник-щаб на Старозагорската 2-ра механизирана бригада.

Венци и много цветя отрупаха Паметника на загиналите във войните старозагорци в парка.

Празничната пограма продължи с песенния празник „Средногорско ехо" на туристическо дружество „Сърнена гора". В нея се включи и единствения у нас хор на старозагарските библиотекари „Библиофония", който наскоро се завърна с отличие от международен хоров конкурс.

В деня на Съединението на България с много настроение своя празник отбелязаха и старозагорските села Сладък кладенец, Пряпорец и Малко Кадиево.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай