Съединение с нов център за 6 септември

Съединение с нов център за 6 септември | StandartNews.com

Пловдив. Градът, кръстен на Националния празник Съединение, ще има нов център по случай 6 септември, похвалиха се от Общината. В момента текат последните ремонти дейности в централната част на градчето, откъдето преди 128 години тръгва четата на Чардафон Велики, за да превземе конака в Пловдив.

Изцяло е подменена старата настилка и водопроводните тръби по главните улици. Изградена е подземна система за шадравана на площада, както и нова автоматична система за поливане на парковете и градините. Подменени са плочките в центъра, където е изградено водно огледало. В парковете има нови алеи и осветление.

"Ще празнуваме Съединението на Княжество България с Източна Румелия в новия център, обяви кметът на общината Георги Руменов, който успя да извърши ремонта след 30 години отлагане. Сумата, която е инвестирана е 1 милион 240 хиляди лева и е по проект, финансиран по програмата за развитие на селските райони.

Паметникът в центъра на града вече е измит и готов да посрещне гостите за празника. Той е изграден и открит през септември 1969 година, когато село Голямо Конаре е преименувано в град Съединение. Кулминациите на тържествата тук са на 5 септември, когато на пощада ще има шестминутна заря. Фойерверките ще излитат от четири точки, като е предвидена и подсилена част с картечници.

За тържествата на 5 септември градоначалникът е осигурил безплатен транспорт от селата на общината до град Съединение. Автобусите тръгват в 18 часа о централните спирки в селата Голям и Малък чардак, Царимир, Церетелево, Неделево, Любен, Правище, Драгомир, Найден Герово и Точиларци. От Съединение по обратния маршрут връщането е в 23,30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай