Съдът отмени отстраняването на временния кмет Христо Бозов

Съдът отмени отстраняването на временния кмет Христо Бозов | StandartNews.com

Варна. Варненският административен съд отмени решенията на Общинския съвет, с които доц. Христо Бозов бе сменен от поста временно изпълняващ длъжността кмет на Варна, а на негово място бе избран арх. Димитър Николов, съобщиха от съдебната пресслужба.

Съдебният състав, който разгледа жалбата на доц. Бозов, счита че решенията на Общинския съвет от 29 април следва да бъдат отменени като незаконосъобразни. В мотивите си съдът посочва, че решенията са постановени при съществени нарушения на административно-производствените правила, а липсата на мотиви препятства съда да извърши пълна проверка на тяхната законосъобразност, което налага тяхната отмяна.

Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.

Преди това магистратите отмениха решението на местния парламент по предварителното производство за назначаването на арх. Димитър Николов като временно изпълняващ длъжността кмет след свалянето на доц. Бозов. Постановеният съдебен акт вкара Варна в патова ситуация кой е кмет и кой управлява града. Христо Бозов няма да се възползва от решението на Административния съд, тъй като е кандидат за кмет и излезе в отпуск. Общинският съвет избра за нов временно изпълняващ длъжността кмет №3- Богдан Караденчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай