Събират пари за възстановяване опожарения дом на жители на Левци

Събират пари за възстановяване опожарения дом на жители на Левци    | StandartNews.com

Ардино. Жителите на ардинското село Богатинио събират пари за възстановяване опожарения дом на жители от Левци. Инициативата е на кмета Юзджан Махмуд. Благотворителна кампания е за семейството на Сали Юзеир, което преди няколко дни остана без покрив. В началото на юни пожар унищожил двуетажната къща на родопчани. След подаден сигнал, екипът на службата в Ардино е дошъл бързо на място, но при тяхното пристигане покривът на къщата вече бил паднал.

Изгоряло е цялото имущество в жилището, останала е само каменната зидария. По време на инцидента Сали и двете му сестри Медиха и Нурай били извън дома. В момента останалото на улицата семейство е приютено в една от необитаемите изселнически къщи.„Всички сме съпричастни към нещастието на Юзеирови. Много добри и почтени хора. От съседното село Башево вече им предоставиха одеала и дюшеци", съобщи кметът на Богатино Юзджан Махмуд.

От община Ардино обясниха, че комисия е направила оглед на опожарения дом и в момента търсят варианти за настаняване на пострадалите. С лични дарения са готови да участват и служители от общината. В най-скоро време обещаха да изпратят постелен инвентар, легла, маси и дрехи за нуждаещите се.

Пострадалите Сали и двете му сестри Медиха и Нурай са безработни и разчитат на социални помощи .

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай