Събарят 62 къщи в ромската махала в Стара Загора

Събарят 62 къщи в ромската махала в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Община Стара Загора предприема сериозни мерки срещу незаконното строителство, което се е разпростряло най-вече в ромския квартал "Лозенец". Вече са предприети първи стъпки за събарянето на 62 незаконно построени къщи там, отворена е и процедура.

"Вече е в ход процедурата за събарянето на незаконните къщи в старозагорския квартал "Лозенец", съобщи на брифинг инж. Ангел Стоманярски, който отговаря за този ресор в Община Стара Загора.

Вече е приклрючил първият етап от заснемането на незаконните постройки, което е и предпоставка за издаване на акт за събаряне.

"Процедурата е в ход, но е трудно да се състави акт за събаряне на постройка, която е на човек, който няма нито лични документи, нито адресна регистрация", сподели още инж. Стоманярски. Това е и причината да се прави фотозаснемане на обектите.

62-те къщи, които предстои да бъдат съборени, се намират след последната източна улица в квартал "Лозенец". Установено е, че са навлезли в парк "Аязмото".

Общинската администрация има и техническата възможност - след конкурс е избрана фирма, която да извърши дейностите по отстраняване на незаконно застроените къщи.

Живущите в къщи, без нужните за това документи и разрешителни, имат възможност да ги узаконят. Нарушителите ще трябва да приготвят от 10 до 15 хил. лева. До този момент в общината са постъпили 4 молби за узаконяване, но според инж. Стоманярски е много вероятно сумата да откаже желаещите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай