С “Б.Т.Р.” в новогодишната нощ

С “Б.Т.Р.” в новогодишната нощ  | StandartNews.com

За "Б.Т.Р." новогодишната нощ ще е като рокмаратон. След като довечера забият на площад "Ал. Батенберг" в столицата, веднага се отправят за "София лайв клуб", където ще посрещнат новата 2016-та. В този единствен концерт на бандата след връщането им от Америка, Наско и компания ще изпълнят някои от вечните си хитове и парчета от последния си албум. За да повдигнат доброто настроение, преди "Б.Т.Р." на сцената ще се качат музикантите от родната група "Реуинд", които ще забавляват с добре познати и любими популярни песни. Купонът е с куверти и началото му е в 22 часа.

По същото време площад "Централен" в Пловдив ще се напълни с хора, които са решили да посрещнат 2016-та под открито небе. Там ще ги очакват Николо Коцев и групата му "Кикимора" заедно с норвежкия певец Йорн Ланде.

В 23 часа започва новогодишният концерт под звездите на площад "Независимост" във Варна. На сцената ще се качат Графа, Криско и "Мастило", Силвия Кацарова, младият певец Дамян Попов, българското оперно трио "Сопрано", духов оркестър "Север" и група "Тутурутка". Лазерни ефекти ще създават настроение на присъстващите, които могат да се забавляват там до 3 часа сутринта. С настъпването на новата година ще прозвучи химнът на Република България и небето над морската столица ще бъде озарено от празнична заря.

Диджей Васкез, Ясен Петров и Dimo BG са музикалните терминатори, с които легендарният столичен клуб "Маскара" ще пристъпи в новата 2016-та и ще я направи повече от незабравима. Очаква ви взривяващ микс до сутринта с най-емблематичните хаус парчета от изминалите месеци. Празниците в клуба продължават и на 1 януари 2016 с горещо хи-хоп парти Diamond Black с диджей Дончо, а на 2-ри вечерта ще наелектризират атмосферата Kайски и диджей Васкез.

Две супер актуални групи, "Джереми" и "Raja & The Band", отново ще забавляват посетителите на столичния клуб "Терминал 1" навръх Нова година. Бандите ще представят четири сета от по между 40-60 минути всеки. Освен авторските си песни, ще изпълнят и парчета на "Арктик мънкис", "Оейсиз", "The Black Keys", "Дорс", "Kings Of Lion", "Kasabian", Боб Марли, Edward Sharpe & The Magnetic Zeros," The Smiths и други. Между концертите ще има диджейски сетове селектирана от DoLittle, Shakermaker, Feel и The Smugglers Collective. Клубът отваря в 21 часа, лайфовете започват два часа по-късно. Билетите са по 25 лева.

Тази година, за разлика от друг път, нито една театрална сцена няма да бъде отворена днес. Но в събота може да си доставите удоволствие с пиесата на Питър Куилтър "Дуети". Авторът, както и пиесата му, се представят за първи път в България на сцената на Театър 199. Постановката е дело на Владимир Люцканов, сценографията е на Петя Стойкова. В букета от вихрени комични новели на тема любов Силвия Лулчева и Владимир Пенев се преобразяват до неузнаваемост в различните необикновено ярки персонажи. Както е казал Шекспир - "Живеят само влюбените, останалите просто съществуват."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай