Румънци предизвикали касапницата на главен път Е-79

Румънци предизвикали касапницата на главен път Е-79 | StandartNews.com

Младеж загина, а петима бяха ранени в жестоката катастрофа

Благоевград. Съпрузите от Румъния са предизвикали кървавата каскада на главен път Е-79 в събота.

При жестоката катастрофа един младеж загина на място, а други петима души бяха ранени. Инцидентът стана в събота около 12,40 часа, на 200 метра след отбивката за Рилския манастир в посока София. Изведнъж лек автомобил „Деу" с румънска регистрация, който пътувал за Гърция, се отклонил в лентата за насрещно движение. Колата буквално се врязала в предната лява врата на „Мицубиши", в което пътували четирима младежи.

Свирепият сблъсък е убил мигновено 20-годишният водач Мони В. След удара мицубишито се завъртяло и се забило в бетонната стена вдясно от лентата му за движение. В много тежко състояние за столичната клиника „Пирогов" са транспортирали двама спътници на загиналия, които се возели на задната седалка. 21-годишният Кирил К. е с политравма, оток на мозъка и пробит бял дроб. 22-годишният Христо Д. е в кома и черепно-мозъчна травма. 17-годишната приятелка на загиналия, пътуваща на седалката до него, е невредима, но в шок.

С румънската кола пътували двама съпрузи - 60-годишният Йоан Б. и 56-годишната му съпруга. Те са уведомили по телефона румънското посолство за инцидента. Все още се изяснява причината за катастрофата – загуба на контрол над управлението или неправилно изпреварване. Мъжът е със счупен крак, а жената – с фрактура на рамото. Двамата пожелали да бъдат лекувани в Гърция, закъдето пътували. Това обаче няма как да стане, тъй като има образувано досъдебно производство. късно в събота са закарани за лечение в „Пирогов" в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай