Роми спретнаха вендета на събратя в магазин

Роми спретнаха вендета на събратя в магазин | StandartNews.com

Малки и големи войнстващи роми превърнаха в боксова арена хранителен магазин в санданското село Склаве. Екшънът се разразил към 10,30 часа в сряда, след като побойниците изпили сутрешното си кафе.

Между 44-г. Максим Атанасов и 39-г. Венцислав С. отдавна имало спор. Във въпросния ден Венцислав и негови авери зашлевили шамар на 17-г. син на Максим. Бащата веднага привикал родата и атакували тримата си опоненти, сред които имало и 15-годишно непълнолетно момче. налагали се зверски и само бързата реакция на магазинерката, която извикала полиция, предотвратила сериозни последици за повечето участници в мелето. В схватката е счупено с камък предното панорамно стъкло на лек автомобил „Ланча Делта", паркиран близо до магазина.

Със заповед за задържане до 24 часа в ареста са вкарани Венцислав С., Максим Атанасов и 15-годишният тийнейджър. По случая е образуван заявителски материал.

Дръзки крадци обраха цех в Петрич

Крадци не оставиха нищо тежко и метално в двора на цех в Петрич. Те се възползвали, че фирмата не работи в последните дни и направили удара си. Кражбата е извършена за времето от 7 до 11 март. Собственикът на цеха подал сигнал за престъплението в сряда по обяд в РУП в южния град. Установено е, че от двора на предприятието липсват почти всички оставени уреди. Задигнати са двигател, електромотор, електронно управление на фреза за металообработка и редуктор. Стойността на нанесената щета е за над 13 000 лева. Образувано е досъдебно производство по случая.

Полицаи издирват извършителите на кражбата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай