Роми малтретираха работнички в частна ферма

Роми малтретираха работнички в частна ферма | StandartNews.com

Ферма на петрички бизнесмен бе атакувана от тумба роми, а две от работничките са пребити от нападателите. Екшънът се разиграл във вторник към 15,30 часа край санданското село Левуново, а сигнал за инцидента е подаден 15 минути по-късно в полицията.

Полицейски служители от Сандански веднага реагирали и пристигнали в стопанството, което е край пътя за Петрич. Те установили, че група непознати лица са нанесли побой на две от работещите във фермата жени, които са от села в община котел. Най-напред между двете страни възникнал скандал, който прераснал в саморазправа. 47-годишна жена от село Тича е получила фрактура на лява лакътна става и натъртвания по тялото. 49-годишната й колежка от село Градец е с хематом в областта на дясното коляно.

Като участници в инцидента са задържани петима мъже на възраст от 21 до 32 години и една 50-годишна жена. Всички заловени са от Петрич. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 129, ал.2 във вр. с ал.1 от Наказателния кодекс – за нанасяне на средна телесна повреда. Работата по случая продължава. Законът предвижда наказание „лишаване от свобода до 5 години" за такова престъпление.

Според първоначалната информация до екшъна се стигнало заради опит за кражба от фермата. Във вторник рано сутринта двама от бандата роми опитали да задигнат няколко животни от ранчото, но били спипани на местопрестъплението.

Работниците хванали крадците, набили ги и ги пратили да си ходят.

По-късно пострадалите роми се върнали във фермата с подкрепление. За лош късмет на пострадалите пастирки те били сами и отнесли здрав бой от тумбата роми. Полицията алармира, че с наближаването на великденските празници ще зачестят опитите за кражби на агнета и ярета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай