Рогозенското съкровище става награда

Рогозенското съкровище става награда | StandartNews.com

Кметът на Враца инж. Николай Иванов награди 8 златни медалисти от паралелката „Предприемачество и бизнес" на СОУ „Козма Кричков" в града, съобщиха от общината. Той им връчи грамоти и плакет, на който е изобразен съд от най-голямото археологическо откритие на миналия век – Рогозенското тракийско съкровище. 15 от неговите съдове България показва на голямата изложба в Лувъра, Париж, която се открива на 15 април.

Отличените ученици са спечелили златните медали в различни национални състезания. Общо 21 са медалите, с които бъдещите предприемачи са отличени на национално ниво. Те са участвали в състезания по създаване на реални бизнеси и за бизнес идеи. Не случайно пожелах среща с вас, каза им кметът. На вас разчитаме за развитието на бизнеса в района. Учениците му се похвалиха, че в момента създават електронен магазин за рециклирани играчки.

В разговор с талантливите ученици кметът сподели, че общината работи за създаването на регионален център за професионално обучение. Той ги помоли сами да дадат идеи по какви професии да се обучават учениците в него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай