Родители плашат със смърт социални работници

Майката на Цецко с ампутираните пръстчета пък иска да изведе бебето си в Гърция

Родители плашат със смърт социални работници | StandartNews.com

Враца. Социалните служби във Враца са подложени на непрекъснат натиск от родители, за които е доказано, че измъчват децата си и не полагат никакви грижи за тях. 

Екипът, който иззе три деца от бордей в белослатинското село Търнак е заплашен със смърт от родителите. Това разкри шефката на регионалната дирекция за социално подпомагане Димитрийка Цанова. Стефка Мирославова и Радослав Динков се разфучали в службата и настояли да си приберат хлапетата, но им било отказано. Тогава те се заканили да пречукат социалните като ги предупредили, че знаят къде живеят. Служителите вече са подали жалба в прокуратурата заради заплахите в убийство.

Три от петте деца на Стефка и Радослав буквално са спасени от смърт. Социалните ги намерили полуживи от глад след сигнал, че родителите им ги зарязвали с дни. Децата били сами, полуголи и мръсни и с явни белези, че са малтретирани редовно. Най-тежко било състоянието на 2-годишно момиченце. След десетневно издирване родителите им са открити с другите си две деца – бебе на 7 месеца и най-голямото – момче на 12 години. За тях също е задвижена процедурата по настаняване в приемни семейства. Родителите обаче си искат всичките отрочета, заради детските надбавки и са готови дори на убийство.

Майката на 5-годишния Цецко с ампутираните пръстчета, който вече е настанен в приемно семейство в Монтана, пък иска да си изведе бебето зад граница. След скандала с изтезанията над детето, който гръмна през пролетта, на Петя Григорова са отнети и петте деца. През лятото обаче тя родила шесто, което е настанено в дом „Майка и дете" във Враца. След раждането Петя се изнесла в Гърция, където си намерила работа. Сега тя настоява да си вземе бебето. Социалните обаче са подали иск в прокуратурата за отнемане на родителските права и над това дете. Обвинителите тепърва ще решават каква ще е съдбата му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай