Рейнджър води селяни на гурбет

Дарел вече прави домашно вино, ловува с авджиите от Илинденци

Рейнджър води селяни на гурбет | StandartNews.com

На гурбет с английския съсед. Този сюжет се разиграва от април до август в село Илинденци. Тогава заселилият се у нас бивш кралски рейнджър си събира куфара и се връща в родината си да поработи. Там се труди в птицеферма. Взема със себе си и приятели от Илинденци, които също изкарват добри пари там, научи "Стандарт".


Бившият рейнджър Дарел живее вече 6 години със съпругата си в село Илинденци. 52-годишният мъж и половинката му Каръл са категорични, че точно тук са открили своя рай. И се чувстват прекрасно в селището, защото природата е чудесна, мястото е спокойно, а хората са много добри. "Разбира се, че едно от нещата, които много харесвам, е виното. Супер е, много е добро, тукашните жители са майстори на приготвянето му. В първите години помагах на хората да си приберат гроздето и те ми даваха по няколко килограма. Напоследък обаче си купувам и сам си майсторя вино", твърди мъжът, който е служил в армията цели 28 години и е участвал в много рискови операции и мисии. Затова не се отчаял от неуспешния си първи опит да си направи червен еликсир. Упорит е и вярва, че рано или късно той също ще стане опитен винар. Дарел и Каръл са млади пенсионери, които се радват на живота в Илинденци.

"Но ракията ви е люта, прекалиш ли, после те боли глава, затова пия малко", признава бившият рейнджър. През лятото той набляга на студената бира, но зимно време твърдо залага на напитката на боговете. Роденият в английския град Йоувил е част от ловната дружинка в Илинденци и много обича ловните излети през зимата. След стрелбата в гората авджиите се събират и се сгряват с вино.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай